České koupelny

Důležité upozornění: Z technických důvodů náš e-shop až do odvolání přerušuje komerční provoz. Nové objednávky tak nelze realizovat ani přijímat. Děkujeme za pochopení.

Itho-Cal Magnetická úpravna vody

!Zboží má 3 varianty

Zvolená varianta:

Rozměr závitu: 5/4"

sleva
60 %

původně 5 000,- Kč

1 990,- Kč

akcenovinka

Máte ve Vaší lokalitě tvrdou vodu? Zarůstají Vaše armatury, bojlery, pračky a myčky nádobí vodním kamenem? V tom případě máme pro Vás řešení! Nainstalujte si za vodovodní přípojku, před domovním nebo bytovým rozvodem, statický magnetický změkčovač vody neboli magnetickou úpravnu vody.

Funčnost magnetické úpravny vody italské značky Itho-Cal je založena na fyzikálním principu působení silného statického magnetického pole na protékající vodu. Nepotřebuje ke své funkci elektrickou energii, nevyžaduje obsluhu a údržbu, pracuje bez provozních nákladů (!).

Jedná se o perfektní řešení pro Vaše rozvody! Voda se upravuje pouhým průtokem úpravnou (zařízení obsahuje silné permanentní magnety, které si svůj účinek podrží i v čase). Průtok vody je možný v obou směrech. Zařízení spolehlivě pracuje v libovolné instalační poloze, tj. vodorovné, svislé nebo šikmé.

Použití:

  • Zamezení tvorby vodního kamene
  • Montáž za vodoměr nebo za čerpadlo

Technické informace:

  • Průtok vody: 150 l/min
  • Max. přetlak: 10 bar
  • Max. teplota: 90 °C
  • DN: 32
  • Oboustranný vnější závit 5/4"
  • Připojovací šroubení: 5/4"x1"
  • Stavební délka: 170 mm.
  • Celomosazné provedení, povrchová úprava lesklý chrom

V pitné a užitkové vodě je vždy obsaženo určité množství rozpuštěných látek (solí), z nichž některé způsobují tvorbu tzv. vodního kamene (usazenina uhličitanu vápenatého). K jeho vylučování dochází nejčastěji na horkých plochách potrubí, kotlů, na tepelných spirálách bojlerů, rychlovarných konvic, praček a myček nádobí, ale i v potrubích a armaturách rozvodů vody.

Princip činnosti magnetické úpravy vody spočívá ve vzniku sraženin vápenatých solí v protékající vodě, které ale mají opačné vlastnosti než tzv. vodní kámen. Krystaly jsou mnohem menší, mají jiný tvar i fyzikální vlastnosti a především téměř žádnou přilnavost k povrchu materiálů. V zařízení nedochází k odstraňování vápníku (ani jiných sloučenin) z vody ale pouze k eliminaci jeho negativních vlastností po dobu asi 3 dnů. Voda po průchodu zařízením má dokonce schopnost postupně rozpouštět staré nánosy vodního kamene.

výrobce

Itho-Cal

kód výrobku

1005.42

Copyright © 2007-2015 B.A.R. Praha, s.r.o.